Απάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΑ Νίκου Πέππα στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» για τις εκδηλώσεις στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη

Ν. Πέππας: «Σκοταδιστές και μικρόψυχοι αυτοί που πολεμούν την ταυτότητα και κληρονομιά του Αμαρουσίου»

 

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) Νίκος Πέππας, με αφορμή την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» σχετικά με την απ΄αυθείας ανάθεση για διαχειριστικά έξοδα για την τέλεση έκθεσης εικαστικού στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη, δήλωσε:

 

«Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν να γίνεται τίποτα στην πόλη. Είναι ξεκάθαρο, πως οι σκοταδιστές των πάσης φύσης έργων, τώρα πολεμούν και τις δράσεις πολιτισμού. Είναι τόσο μικρόψυχοι που αντί να συμπορευτούν με τη βούληση της Δημοτικής Αρχής για την παρουσίαση και ανάδειξη των παγκοσμίου φήμης Μαρουσιωτών καλλιτεχνών, επιθυμούν τη φίμωση. Και για ποιο λόγο; Μόνο για να εκφράσουν την «αναίτια» αντίθεσή τους στον τρόπο προβολής της πόλης μας. Για να μην τύχουν οι εκδηλώσεις μας δημοσιότητας και τελικά να αποκλειστούν χιλιάδες επισκέπτες από την πρόσβαση στα Πολιτιστικά και Καλλιτεχνικά δρώμενα του Αμαρουσίου, με προφανείς αρνητικές συνέπειες και για το εμπορικό κέντρο.

Σε αυτούς λοιπόν που δεν θέλουν να γίνει τίποτα και ποτέ, σε αυτούς που θέλουν την πόλη μας μίζερη και καταθλιπτική, απαντούμε πως θα συνεχίσουμε με πείσμα να αναβαθμίζουμε ποιοτικά τις δραστηριότητες αθλητισμού και πολιτισμού και να διοργανώνουμε μεγάλα καλλιτεχνικά γεγονότα που κάνουν το Μαρούσι Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού των Βορείων Προαστίων και όλης της Αττικής. Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών μας εντάσσεται και η υποστήριξη της έκθεσης της Μαρουσιώτισσας διεθνούς φήμης εικαστικού Λυδίας Βενιέρη. Μίας έκθεσης που έχει τύχει σημαντικής πανελλαδικής προβολής με σημαντικά οφέλη για τον εκθεσιακό χώρο αλλά και για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε και να προάγουμε τη Μαρουσιώτικη κληρονομιά, απέναντι στην ιδεολογία των  σκοταδιστών που πολεμούν την ταυτότητα και ιστορία του τόπου».